15.11.2014 23:12

Spanje vermaakt publiek tegen Wit-Rusland

Spanje heeft zaterdag de derde zege in de EK-kwalificatiereeks geboekt. De sterk verjongde ploeg van bondscoach Vicente del Bosque had voor eigen publiek weinig moeite met Wit-Rusland: 3-0. Dankzij de zege nestelde Spanje zich op de tweede plaats in groep C.

Spanje speelde bij vlagen weer het voetbal waarmee de ploeg zich in 2010 tot wereldkampioen kroonde en twee jaar later de Europese titel pakte. Het duurde tot de achttiende minuut voor het thuisland in Huelva op voorsprong kwam. Isco schoot de bal uit stand in de kruising. Een minuut later bepaalde Sergio Busquets de ruststand op 2-0.

In de tweede helft legde Spanje enkele fraaie aanvallen op de mat, maar de ploeg wist nog maar één keer te scoren. Dat deed Pedro in de 55e minuut: 3-0. Verder leed bleef Wit-Rusland bespaard.