17.11.2014 09:49

Oud-voetballers geven voorkeur aan Clasie

Jordy Clasie (l.) probeert de bal van Valērijs Šabala (r.) af te pakken in het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Letland. (16-11-2014)
Jordy Clasie (l.) probeert de bal van Valērijs Šabala (r.) af te pakken in het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Letland. (16-11-2014)

Doordat Daley Blind zondagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland al vroeg uitviel met een knieblessure, kreeg Jordy Clasie zeventig minuten speeltijd. Clasie's optreden beviel zowel Willem van Hanegem als Adri van Tiggelen.

In De Telegraaf laat Van Hanegem weten dat hij het vervelend vond dat Blind geblesseerd uitviel, maar dat hij tegelijkertijd blij was dat Clasie een kans kreeg. "Ik wilde Clasie en Wesley Sneijder al heel lang in deze positie samen zien spelen”, aldus de Feyenoord-legende. “Het liep voortreffelijk, heerlijk om naar te kijken. Elke bal van die mannen gaat vooruit; niets breed en al helemaal niet terug, vooruit die bal, druk zetten. Dat moeten we ook wel omdat we achterin nu eenmaal niet van international kwaliteit zijn."

Het inbrengen van Clasie noemt Van Hanegem het keerpunt in de wedstrijd. "Clasie bleek een uitstekende secondant te zijn van Sneijder. Op deze manier kunnen we niet alleen van Clasie maar ook van Sneijder nog lang plezier beleven. Clasie bij hem maakt het middenveld alleen maar dodelijker voor de tegenstander."

Van Tiggelen vult Van Hanegem aan. "Blind voetbalt nog steeds volgens de Ajax-school. Alle balletjes gaan terug en breed. Clasie bracht veel meer snelheid in het spel. Hij zoekt de oplossing altijd vóóruit', vervolgt de 56-voudige international, die vindt dat de Feyenoorder vaker de kans moet krijgen in het Nederlands elftal. 'Tegen Turkije heb je aan zo'n speler als hij meer dan aan Blind of Nigel de Jong.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner