21.11.2014 09:32

Van der Laan dicht bij rentree bij Groningen

Martijn van der Laan voor FC Groningen in de wedstrijd tegen Heracles Almelo in de Eredivisie. (17-08-14)
Martijn van der Laan voor FC Groningen in de wedstrijd tegen Heracles Almelo in de Eredivisie. (17-08-14)

FC Groningen nam deze zomer Martijn van der Laan over van SC Cambuur, maar de verdediger maakte dit seizoen nog nauwelijks minuten vanwege een liesblessure. Zondag hoopt hij zijn terugkeer te maken in het team van Erwin van de Looi.

"Het gaat de goede kant op, maar of ik zondag al kan spelen tegen PSV moeten we nog even afwachten", laat Van der Laan weten aan Voetbal International. "Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk spelen, het liefst al tegen PSV. Maar het moet wel verantwoord zijn."

"Ik heb een helft gespeeld met de beloften en een helft met het eerste tegen Be Quick 1887. Daarna had ik wat last van stijfheid, maar verder voel ik me prima", vervolgt de linkspoot. "Ik heb nog niet veel gespeeld en het niveau in de Eredivisie ligt natuurlijk hoger, dus ik zal flink moeten aanpoten. Of het slim is om te starten weet ik niet, maar het zou wel kunnen. Ik ben er in ieder geval klaar voor."

De Groningers betaalden deze zomer bijna een half miljoen euro voor Van der Laan, maar de verdediger kon dat de afgelopen maanden niet terugbetalen in sportieve prestaties. "Het was een lastige periode. Ik wil laten zien waarom FC Groningen mij heeft teruggehaald. Ik ben hier ooit vertrokken omdat ik amper aan spelen toekwam, maar een vaste waarde worden van Groningen was altijd mijn droom. En ik weet dat ik hier een meerwaarde kan zijn. In balbezit kan ik écht iets toevoegen aan de ploeg."

Van der Laan baalt dat hij nog niet heeft kunnen laten zien dat hij een toegevoegde waarde is. "En het erge was dat ik niet precies wist waar ik stond in mijn revalidatie. Deze blessure was niet te behandelen, dus door middel van trainen en de intensiteit steeds verhogen werk je naar een volledig herstel toe. Hopelijk kan ik zondag mijn rentree maken tegen PSV. Thuis zijn we sterk, dus ik verwacht wel een stuntje. 2-1 voor ons dus."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner