23.11.2014 10:59

Slagveer: "Ik vond het geen terechte kaart"

Luciano Slagveer (l.) neemt een afgeslagen corner in één keer op de volley en scoort schitterend in de wedstrijd Ajax - sc Heerenveen. Nicolai Boilesen stapt uit, maar is te laat. (22-11-2014)
Luciano Slagveer (l.) neemt een afgeslagen corner in één keer op de volley en scoort schitterend in de wedstrijd Ajax - sc Heerenveen. Nicolai Boilesen stapt uit, maar is te laat. (22-11-2014)

Luciano Slagveer had zaterdagavond een dubieuze rol in de wedstrijd tegen Ajax. De aanvaller van sc Heerenveen bracht zijn ploeg met een fantastisch doelpunt op voorsprong, maar werd vlak voor rust met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

"Wij waren de eerste helft beter dan Ajax, vond ik. We staan 1-0 voor en dan krijg ik twee keer een gele kaart, dan kantelt de hele wedstrijd en dan weet je dat je het heel lastig gaat krijgen tegen Ajax in de ArenA", laat de sc Heerenveen-buitenspeler voor de camera's van FOX Sports weten.

Slagveer vertelt dat zijn goal bewust was. "Ik schoot gewoon en hij ging er lekker in", legt hij uit. De buitenspeler kreeg nog meer kansen om te scoren. "Ik had nog een schotje met rechts dat een beetje ongelukkig was. Ik raakte 'm niet goed. Daarna krijg ik nog een kans uit een onderschepping. Cillessen gooit de bal op Boilesen en ik onderschep 'm. Ik ga naar binnen en met mijn linkerbeen schiet ik 'm. Het was te zacht en niet goed gericht."

Over zijn twee gele kaarten geeft Slagveer uitleg. "Bij de eerste gele kaart ga ik naar binnen toe en ik kruis achter Schöne langs en ik raak hem. Het is een gevaarlijke situatie voor Ajax, dus ik begrijp de gele kaart van de scheidsrechter wel. De tweede gele kaart was net iets over de middenlijn. Ik trek Boilesen aan zijn shirtje en een halve seconde daarna laat ik hem gelijk los omdat ik weet dat ik al geel heb. Daarbij stonden nog heel veel mensen van ons achter de bal. Ik vond het geen gevaarlijke situatie, dus ik vond het geen terechte gele kaart."

"Ik voel me wel schuldig, maar ik denk dat heel veel mensen het met me eens waren – dat merkte ik in de kleedkamer  en de reactie van de trainer – dat het geen gele kaart was. Dus ik heb veel aan de steun van mijn medespelers." Slagveer merkte op dat het de tweede helft  zeer lastig was. "Wij gingen heel ver achteruit spelen. Ajax zette goed positiespel neer en zo komen ze tot kansen." De Amsterdammers bogen na rust de 0-1 achterstand om naar een 4-1 overwinning.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner