23.11.2014 22:40

AC Milan en Inter delen punten in derby

Zowel AC Milan als Internazionale schiet niets op met een punt in één van de meest beladen derby's van de Europese competities. Milan kwam op voorsprong dankzij een fraai doelpunt, maar moest door een fout toch een tegendoelpunt slikken. Veel kansen vielen er niet te noteren in Milaan, dat kwam mede door het slordige spel van de teams.

Op het moment dat beide elftallen zich richting het veld begaven, ontrolden op beide korte zijdes schitterende sfeeracties. Zowel de supporters van AC Milan als die van Internazionale hadden flink hun best gedaan om het belang van de Derby della Madonnina te verduidelijken. De fans van Milan hadden na een halve minuut echter al een geluksmoment. Philippe Mexès haalde een doorgebroken speler neer, maar dat werd niet gezien door de scheidsrechter. De centrale verdediger ontsnapte daarmee aan een rode kaart. Milan kwam even later goed weg op het moment dat Mauro Icardi oog in oog met Diego López de keeper niet wist te verschalken.

De 213e editie van de Italiaanse derby begon goed voor de neutrale toeschouwer. Internazionale had voornamelijk het initiatief en AC Milan reageerde door te gokken op een snelle tegenaanval. Dat was ook de manier waarop Milan op voorsprong kwam. Stephan El Shaarawy kwam in vrije positie aan de linkerkant en gaf de bal half hoog voor op de vrijstaande Jérémy Ménez. De Fransman legde de bal met binnenkant voet en met gevoel in de verre hoek. Wat volgde was een behouden eerste helft waarin Internazionale het spel moest maken, maar de defensie van AC Milan kwam niet voor het rustsignaal niet meer in de problemen.  

In het tweede bedrijf wisten beide ploegen het spelniveau niet omhoog te krijgen. Door zowel Milan als Inter werden er veel fouten gemaakt. Dat zorgde wel voor een spannende wedstrijd. Vlak voor de gelijkmaker van Internazionale leek de wedstrijd langzaam dood te gaan bloeden. De uitploeg was namelijk het initiatief verloren aan het verdedigend spelende Milan. Door een fout van verdediger Cristián Zapata kwam de bal in de voeten van Joel Obi terecht en hij bracht het scorebord plots op 1-1. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoof Obi zijn eerste doelpunt ooit voor Inter tegen de touwen.

De trainers van beide ploegen leken de intentie te hebben om in de slotfase nog iets te forceren. Aan beide kanten werd gewisseld, maar het bijna niets op. Milan kreeg nog wel een enorme kans om de drie punten binnen te hengelen. El Shaarawy schoot oog in oog met de keeper de bal snoeihard op de lat. Overigens moest Marco van Ginkel de hele wedstrijd vanaf de zijkant toekijken. Een puntendeling is uiteindelijk een terechte afspiegeling van de Italiaanse derby, maar beide ploegen schieten er niets mee op.

Door: Robin Tibbe
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner