27.11.2014 23:43

Tottenham dankzij Stambouli naar knock-outfase

Benjamin Stambouli heeft Tottenham Hotspur laten overwinteren in de Europa League. De Franse middenvelder maakte donderdagavond tegen Partizan Belgrado de enige treffer op White Heart Lane: 1-0.

Dat gebeurde vlak na rust. In de eerste helft moest de Oekraïense scheidsrechter Evgen Aranovskij het duel tijdelijk onderbreken doordat er tot drie keer toe iemand het veld op rende. Omdat ze allen hetzelfde t-shirt droegen, rees het vermoeden dat het om een marketingstunt ging.

Door de winst van de Spurs, met doelman Michel Vorm op de reservebank, had Besiktas aan een gelijkspel bij Asteras Tripolis (2-2) genoeg om ook door te gaan. De Grieken werkten pas in de slotfase een achterstand van 0-2 weg. Oud-PSV'er Atiba Hutchinson, tegenwoordig in Turkse dienst, maakte die niet actief mee. Hij kreeg in de 73e minuut zijn tweede gele kaart.