29.11.2014 09:38

Ontevreden NAC-speler schakelt advocaat in

Mats Seuntjens legt zich niet neer bij de beslissing van NAC Breda om hem voorlopig uit de selectie te zetten vanwege onprofessioneel gedrag. De Eredivisie-club legde Seuntjens een schorsing tot dinsdag op. De speler in kwestie wil de straf per direct laten vallen.

Advocaat Keje Molenaar zal dat moeten bewerkstelligen voor Seuntjens. "Er is geen valide grond om de speler op non-actief te stellen", vertelt Molenaar tegenover BN/De Stem. "Bij de rechter houdt het standpunt van NAC geen stand, omdat er volgens de rechtspraak geen sprake is van een serieuze aangelegenheid. Er is slechts een verschil van inzicht over het gedrag van de speler. Hem op non-actief te stellen, is een buitenproportionele maatregel. Zeker gezien het feit dat er geen onregelmatigheden hebben plaatsgevonden."

"Er is geen dossier opgebouwd waarin duidelijk geduid wordt wat de persoon in kwestie fout heeft gedaan. Het is heel mager allemaal van de kant van NAC. Er is veel te snel overgegaan tot het nemen van deze beslissing. Het geeft geen pas om een speler zo te straffen. Wat mij betreft is er met een geweer op een mug geschoten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner