30.11.2014 21:10

Fenerbahçe raakt koppositie kwijt aan Gala

Fenerbahçe is de eerste plaats in de Turkse SüperLig kwijtgeraakt aan concurrent Galatasaray. Dirk Kuyt en zijn maten kwamen zondagavond voor eigen publiek tegen Eskisehirspor niet verder dan 2-2. Ze mochten daarmee nog blij zijn ook. De Senegalees Moussa Sow maakte pas ver in blessuretijd gelijk.

Fenerbahçe kwam na een half uur op achterstand door een doelpunt van de Zweed Erkan Zengin. Invaller Pierre Wébo kwam pas haverwege de tweede helft met een antwoord. Toen de Argentijn Rogelio Funes voor 1-2 zorgde, leken de bezoekers toch met drie punten te vertrekken. Sow voorkwam dat.

Fenerbahçe heeft na elf wedstrijden nu 21 punten, één minder dan Galatasaray. De nieuwe lijstaanvoerder boekte een benauwde zege bij Gaziantepspor: 0-1. De Turkse international Burak Yilmaz scoorde pas in de voorlaatste minuut. Wesley Sneijder had toen al plaatsgemaakt voor Olcan Adin.

Besiktas kan maandag de koppositie heroveren door op bezoek bij degradatiekandidaat Karabükspor te winnen.