03.12.2014 15:36

Update: Duidelijkheid rondom premies bij ADO

ADO Den Haag-speler Michiel Kramer baalt nadat hij zojuist met 6-1 heeft verloren van Vitesse. (03-10-2014).
ADO Den Haag-speler Michiel Kramer baalt nadat hij zojuist met 6-1 heeft verloren van Vitesse. (03-10-2014).

Ondanks het positieve financiële nieuws dat de deal met een Chinese investeerdersgroep bijna rond is, rommelt het nog steeds bij ADO Den Haag. De onderhandelingen tussen de spelersgroep en de club rondom de premies en bonussen zijn nog steeds niet afgerond.

"Natuurlijk erger ik me aan dit soort zaken", reageert trainer Henk Fraser bij Voetbal International. "Ik kies geen partij, heb begrip voor alle standpunten, maar het neigt wel naar amateurisme. Als trainer in mijn positie telt elke procent, daarom moet er zo snel mogelijk duidelijkheid komen."

De problemen begonnen toen ADO Den Haag de regelingen rondom de bonussen opeens veranderde. De bedragen leken hetzelfde te zijn als vorig seizoen, maar daar kwam toch verandering in. Via de Chinese investeerder zouden de bonussen vervolgens verdubbeld worden, maar dit bleek financieel niet haalbaar voor de ploeg uit de residentiestad.

Update: 03-12-2014: 15:36:

Het lijkt er dan eindelijk op dat de spelers van ADO Den Haag duidelijkheid hebben gekregen rondom bonussen en premies. De onderhandelingen tussen de directie en de spelersgroep zijn woensdagmiddag afgerond.

"Met de nieuwe directie is er nu duidelijkheid gekomen en zijn we zeer blij dat er een nieuw premiestelsel is overeengekomen", meldt keeper Robert Zwinkels op de website van ADO Den Haag. De keeper fungeert als spreekbuis voor de gehele selectie.

ADO Den Haag wordt binnenkort overgenomen door een Chinees bedrijf en vanwege onrust tijdens die onderhandelingen, durfde de directie geen uitspraken te doen over de spelerspremies. Nu de onderhandelingen in rustiger vaarwater zijn gekomen en duidelijk wordt dat United Vansen ADO inderdaad overneemt, lijkt het een kwestie van tijd voordat er een streep onder de ruzie rondom bonussen en spelerspremies komt te staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner