11.12.2014 22:56

Feyenoord verdedigt koppositie met succes

De spelers van Feyenoord vieren met z'n allen het doelpunt van Jens Toornstra tijdens het Europa League-duel met Standard Luik. (11-12-2014).
De spelers van Feyenoord vieren met z'n allen het doelpunt van Jens Toornstra tijdens het Europa League-duel met Standard Luik. (11-12-2014).

Feyenoord heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De ploeg won donderdagavond op bezoek bij Standard Luik met 0-3 en hield daarmee Sevilla achter zich in de groep.

Feyenoord wist wat er in België gedaan moest worden. Alleen bij winst op Standard Luik was de ploeg honderd procent zeker van de groepswinst. De Rotterdammers begonnen dan ook aardig aan het duel, maar omdat de thuisploeg er geen wedstrijd van wilde maken, verliep het begin stroef. Jens Toornstra brak het duel echter open in de zestiende minuut, door een vrije trap vanaf de zijkant direct achter Eiji Kawashima te rammen. De goalie zag er niet goed uit omdat hij gepasseerd werd in de korte hoek, maar de 0-1 was een feit. Standard werd ook na de openingstreffer niet gevaarlijk, in tegenstelling tot Feyenoord. Lex Immers kopte van dichtbij over het doel en Colin Kâzım-Richards schoot in kansrijke positie op Kawashima.

In de tweede helft leek Standard wat meer uit de schulp te kruipen, maar dat strafte Feyenoord genadeloos af. Kâzım veroverde de bal na goed doorzetten en toen stond Feyenoord opeens met drie aanvallers tegenover één verdediger. Kâzım legde goed af op Jean-Paul Boëtius, die na een uur spelen de score verdubbelde. Standard besefte dat een resultaat tegen Feyenoord niet meer haalbaar was en begon spelers te sparen. Ook Feyenoord kreeg door dat de buit binnen was en met het oog op het zware programma dat de Rotterdammers nog voor de kiezen krijgen, voetbalde de uitploeg het duel rustig uit. Vlak voor tijd maakte invaller Elvis Manu nog een doelpunt uit de kluts, maar deze was alleen aantrekkelijk voor de statistieken en de massaal meegereisde fans.

Door de overwinning is en blijft Feyenoord de nummer één in een groep met Sevilla en HNK Rijeka. Een knappe prestatie van de Rotterdammers, die nu een beschermde status hebben tijdens de loting op 15 december. Daarnaast helpt Feyenoord aartsrivaal Ajax, dat uit de Champions League instroomt in de Europa League. De Amsterdammers kunnen een groepswinnaar uit de Europa League treffen, maar omdat ploegen uit hetzelfde land nog niet tegen elkaar in actie mogen komen, ontloopt Ajax de nummer twee Sevilla.

Door: Jos Boesveld 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner