11.12.2014 23:04

Dost met Wolfsburg door in Europa League

Bas Dost heeft donderdag met VfL Wolfsburg een plek in de volgende ronde van de Europa League afgedwongen. De Duitse club moest op bezoek bij Lille een punt pakken om de knock-outfase te halen, maar greep zelfs de winst: 0-3. Dost deed de tweede helft mee als invaller voor Ivica Olic.

Wolfsburg kwam op slag van rust op voorsprong door een doelpunt van Vieirinha. De Duitsers moesten na tien minuten in de tweede helft met tien man verder, nadat Josuha Guilavogui zijn tweede gele kaart had gekregen. Toch kwam Wolfsburg niet meer in de problemen, omdat Ricardo Rodriguez nog twee keer scoorde en Divock Origi een strafschop miste namens Lille.

Everton, al zeker van de eerste plaats in Groep H, verloor voor eigen publiek met 1-0 van Krasnodar.