12.12.2014 10:12

Klaassen: "Dat zal ons niet meer overkomen"

Davy Klaassen denkt met Ajax goede kans te maken op minimaal de kwartfinale in Europa League. De middenvelder vond zijn ploeg afgelopen woensdag tegen APOEL Nicosia (4-0) goed spelen, waardoor hij verwacht dat Ajax ver kan komen.

"Zeker na de uitschakeling door Red Bull Salzburg afgelopen seizoen willen we ver komen in de Europa League. En ik denk dat een kwartfinale of halve finale realistisch is. Als je ons tegen Apoel zag spelen, ook al is dat geen dreamteam. Maar met deze intentie, deze druk, denk ik dat we het heel veel ploegen moeilijk kunnen maken", aldus Klaassen in gesprek met De Telegraaf.

"Het blijft zonde dat we niet door zijn in de Champions League, maar dat wisten we voor het duel met Apoel al. We deden nu wat we moesten doen en hebben een goede wedstrijd gespeeld. Ons doel in de Europa League is verder te komen dan vorig jaar, want tegen Salzburg was het natuurlijk niet geweldig. Ik denk niet aan het winnen van de Europa League. Ik weet wel zeker dat zo'n uitschakeling ons niet meer snel zal overkomen", aldus Klaassen, die het dubbele programma soms wel zwaar vindt. "Maar ik teken voor de finale van de Europa League. Dat hoeft niet ten koste te gaan van de landstitel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner