12.12.2014 15:11

"Kishna koppelt mooie acties aan rendement"

Ricardo Kishna (l.) van Ajax soleert langs Willem II-speler Stijn Wuytens. (06-12-2014)
Ricardo Kishna (l.) van Ajax soleert langs Willem II-speler Stijn Wuytens. (06-12-2014)

Trainer Frank de Boer van Ajax wil dominantie en aantrekkelijk voetbal zien. Dat gaat volgens hem steeds beter. De oefenmeester nam Ricardo Kishna ter illustratie.

"Ik wil dominantie zien, maar ook aantrekkelijk voetbal. Dat gaat bij vlagen al beter dan aan het begin van het seizoen. We komen steeds meer op het punt waar we naartoe willen. Bij Ricardo Kishna zie ik mooie acties gekoppeld worden aan rendement. Hij heeft specifieke kwaliteiten waar mensen graag naar kijken, en als die zijn acties lukken is het natuurlijk al helemaal mooi", zegt De Boer op de website van de Amsterdammers.

Zondagmiddag speelt Ajax een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Boer verwacht een lastig duel met de Domstedelingen. "De statistieken in de laatste jaren tegen Utrecht laten zien dat we het lastig tegen ze hebben. Ze hebben dan ook een goede selectie. Maar we willen dicht bij PSV blijven, en er in de winterstop misschien wel naast staan. Wij moeten gewoon zorgen dat we top zijn, dan heb ik er heel veel vertrouwen in."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner