28.12.2014 21:02

Update: 'Transfer Lurling zo goed als rond'

'Rookie' Mohammed Rayhi (r.) probeert 'veteraan' Anthony Lurling (l.) af te stoppen tijdens Jong PSV Eindhoven - FC Den Bosch. (29-09-2014)
'Rookie' Mohammed Rayhi (r.) probeert 'veteraan' Anthony Lurling (l.) af te stoppen tijdens Jong PSV Eindhoven - FC Den Bosch. (29-09-2014)

Mogelijk keert Anthony Lurling komende maand terug in de Eredivisie. NAC Breda-trainer Eric Hellemons heeft aan Voetbal International laten weten dat er contact is geweest met Lurling.

NAC wil komende maand de selectie versterken. De Bredanaars bevinden zich in de onderste regionen en willen degradatie voorkomen. NAC heeft echter weinig geld te besteden en moet het daarom zoeken bij clubloze of spelers met een amateurcontract. Lurling speelt momenteel voor FC Den Bosch op amateurbasis.

Als Lurling daadwerkelijk terugkeert, dan is dat opmerkelijk te noemen. Een jaar geleden vertrok Lurling bij NAC, daar toenmalig trainer Nebojša Gudelj geen beroep meer op hem wenste te doen. Naast Lurling is ook Guyon Fernandez een potentiële aanvallende versterking. Dirk Marcellis komt - als de KNVB dat toelaat - de verdediging versterken.

Update: 24-12-2014 16:35:

Lurling is op de hoogte van de interesse van NAC, maar heeft nog geen beslissing genomen. "Ik heb het ook vernomen, maar nog helemaal niets beslist", vertelt de routinier aan 073voetbal.nl. "Ik weet zelf helemaal niet of ik dat wil en heb nog helemaal niks beslist. Het is dus erg voorbarig wat er allemaal wordt geschreven."

Update: 28-12-2014 21:02:

Het lijkt er dan toch op dat Anthony Lurling terugkeert bij NAC Breda. De 37-jarige voetballer vertrok begin 2014 nog bij NAC Breda, speelde kort bij sc Heerenveen en FC Den Bosch, maar een terugkeer lonkt.

De Voetbal International meldt dat zowel de speler als NAC Breda een nieuwe samenwerking zien zitten. Trainer Eric Hellemons bevestigt tegenover het maandblad dat er contract is geweest met de routinier. "'We hebben met Anthony gesproken en hem ons verhaal voorgelegd. Hij heeft een schat aan ervaring als voetballer en is een jongen met een clubhart. Ik denk dat hij voor ons een belangrijke rol kan spelen in de strijd om lijfsbehoud. Niet alleen als voetballer, ook als mentor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner