27.12.2014 09:12

Topclubs geven geen cadeautjes op Boxing Day

De topclubs in de Premier League hebben zich vrijdag weinig genereus getoond op tweede kerstdag. Het traditionele volledige voetbalprogramma op Boxing Day leverde nauwelijks verrassingen op. Alleen West Ham United morste punten, maar dat was dan ook tegen koploper Chelsea. De ploeg van José Mourinho boekte op eigen veld alweer de veertiende zege van het seizoen: 2-0.

Chelsea trad als eerste aan op tweede kerstdag en kon na de overwinning rustig kijken of de concurrentie de Londenaren bij konden houden. Dat lukte. Manchester City, tweede op de ranglijst, hield het gat met de koploper op drie punten door met 3-1 te winnen bij West Bromwich Albion. Ook Manchester United deed wat het moest doen. De ploeg van trainer Louis van Gaal was thuis oppermachtig tegen Newcastle United: 3-1. Wayne Rooney scoorde twee keer en leverde de assist op de 3-0 van Robin van Persie. Bij Newcastle United stonden Vurnon Anita en Daryl Janmaat het hele duel in het veld.

Ronald Koeman nam met Southampton de vierde plek over van West Ham door eveneens met 3-1 te winnen, uit bij Crystal Palace. Toby Alderweireld (ex-Ajax) was een van de doelpuntenmakers bij Southampton. Zijn voormalige ploeggenoot bij de Amsterdammers, Christian Eriksen, hielp Tottenham Hotspur aan de zege (2-1) tegen Leister City. De Spurs staan zevende.

Leroy Fer
Nummer zes Arsenal won met 2-1 van Queens Park Rangers, waar Leroy Fer het laatste half uur meedeed. Die zege kwam nog in gevaar toen Olivier Giroud vlak na het begin van de tweede helft rood kreeg voor een kopstoot. QPR kon daar evenwel niet van profiteren. Liverpool won weer eens, zij het met moeite. De tegenvallend presterende ploeg van trainer Brendan Rodgers versloeg laagvlieger Burnley: 1-0.

Ron Vlaar leed met Aston Villa een 1-0-nederlaag bij Swansea City. Gylfi Sigurdsson was daar met een rake vrije trap voor verantwoordelijk. Hij werd in de slotfase vervangen door Marvin Emnes. Erik Pieters stapte wel met een overwinning van het veld. De verdediger van Stoke City pakte met zijn ploeg drie punten bij Everton (1-0).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner