03.01.2015 15:04

PSV huurt Belgisch toptalent voor half jaar

François Marquet staat klaar om de bal te ontvangen tijdens de competitiewedstrijd Royal Moeskroen - Standard Luik. (15-08-2014)
François Marquet staat klaar om de bal te ontvangen tijdens de competitiewedstrijd Royal Moeskroen - Standard Luik. (15-08-2014)

Het duurt niet lang of PSV kan haar eerste aanwinst in de winterstop melden. François Marquet, middenvelder van Standard Luik staat op het punt om België te verruilen voor de Nederlandse competitie.

Dit meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad op de zaterdag. Marquet is een centrale middenvelder, die ondanks zijn negentienjarige leefijd al zijn debuut in de Belgische Eerste Klasse en ook al in de Europa League speelde.

Het idee van PSV is om de jongeling voor het resterende seizoen te huren, maar in de overeenkomst een optie tot koop op te nemen. Zodoende kan Marquet zich een half jaar bewijzen en vervolgens kan PSV beslissen of ze de Belg definitief in de selectie willen opnemen.

Het is de bedoeling dat Marquet eerst vlieguren maakt bij Jong PSV in de Jupiler League. Het contract van de negentienjarige bij Standard Luik loopt in 2016 af.

Update: 03-01-2015 15:04:

PSV heeft François Marquet binnen. De club meldt op de website dat de negentienjarige Belg voor een half jaar wordt gehuurd van Standard Luik en zijn wedstrijdminuten gaat maken in het elftal van Jong PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner