09.01.2015 19:37

PSV legt 'heel grote jongen' tot 2017 vast

Technisch directeur Marcel Brands kijkt toe hoe 'zijn' PSV het trainingskamp op Gran Canaria aanpakt (05-01-2015).
Technisch directeur Marcel Brands kijkt toe hoe 'zijn' PSV het trainingskamp op Gran Canaria aanpakt (05-01-2015).

PSV heeft zich verzekerd met de diensten van de zestienjarige Gianluca Scamacca. De aanvaller komt over van AS Roma en heeft een contract getekend tot medio 2017.

Technisch directeur Marcel Brands is in zijn nopjes met de transfer van de jonge Italiaan. "Het is normaal niet de markt waar we direct jeugdspelers vandaan halen. We zien natuurlijk veel jeugdwedstrijden, voornamelijk van nationale ploegen, en daar was hij opgevallen. We kregen het signaal dat hij heel graag naar Nederland wilde", aldus Brands.

"Hij ziet Nederland als het beste land voor de ontwikkeling van een jonge speler. De afgelopen maanden zijn we hier mee bezig geweest en hebben hem ook nog een aantal keren bij Roma bekeken. Hij is ook een heel grote jongen voor zijn leeftijd. Hij is fysiek sterk ontwikkeld al en erg vaardig voor zijn lengte. Hij scoort ontzettend makkelijk, zowel bij zijn ploeg als nationaal", weet Brands, die zegt dat Scamacca zal beginnen bij PSV onder 17. "Dan kan hij de eerste maanden rustig acclimatiseren en kunnen wij kijken hoe hij dat oppakt." De Eindhovenaren betalen een opleidingsvergoeding voor Scamacca.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner