10.01.2015 14:42

ADO Den Haag haalt versterking niveau lager

Ludcinio Marengo (r.) ontdoet zich van Jelle van der Heijden (l.) in het duel tussen Jong FC Twente en FC Volendam. (03-11-2014)
Ludcinio Marengo (r.) ontdoet zich van Jelle van der Heijden (l.) in het duel tussen Jong FC Twente en FC Volendam. (03-11-2014)

Met het oog op volgende seizoen heeft ADO Den Haag alvast zaken gedaan. De Residentieclub heeft geshopt in de Jupiler League. Ludcinio Marengo komt in de zomer over van FC Volendam.

De 23-jarige aanvaller tekent een contract voor drie jaar. Hij kan na dit seizoen transfervrij vertrekken uit FC Volendam, maar volgens Voetbal International is er ook een kans dat hij deze maand nog naar ADO Den Haag verkast. In dat geval ontvangt FC Volendam nog een transfersom. Beide partijen gaan daarover met elkaar in gesprek.

Met Marengo heeft ADO-coach Henk Fraser zijn aanvallende versterking binnen. Hij was daar naar op zoek, omdat de spoeling voorin dun is bij de Hagenaars. Aanvankelijk had de club het vizier gericht op Ruben Schaken, maar hij was onhaalbaar. De oud-Feyenoorder heeft inmiddels een contract getekend bij Inter Baku.

Marengo is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Volendam. In het vissersdorp is de linkeraanvaller een vaste waarde. In achttien competitiewedstrijden was hij zeven keer trefzeker. 
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner