20.01.2015 15:50

Update: 'Excelsior laat doelman niet gaan'

Gino Coutinho (l.) werkt aan zijn balbehandeling tijdens het trainingskamp van Excelsior. Khalid Karami (r.) gooit de bal richting de doelman. (08-01-2015)
Gino Coutinho (l.) werkt aan zijn balbehandeling tijdens het trainingskamp van Excelsior. Khalid Karami (r.) gooit de bal richting de doelman. (08-01-2015)

Excelsior kan mogelijk weer in de keepersproblemen komen. De ploeg trok Gino Coutinho aan in de zomerse transferperiode, maar de doelman staat nu in de belangstelling van PSV. De koploper van de Eredivisie ziet in Coutinho de ideale derde doelman.

In Eindhoven heerst namelijk een flinke keepersschaarste. Jeroen Zoet en Remko Pasveer vechten om de plek van eerste doelman, maar Zoet raakte in de winterstop geblesseerd aan zijn duim. Het euvel viel mee, maar in Eindhoven schrok men wel, want een directe back-up achter Pasveer was er niet.

Dit heeft weer te maken met de blessure van Nigel Bertams. De goalie moet onder het mes na een schouderblessure en zal een half jaar niet in actie kunnen komen. PSV heeft nog te weinig vertrouwen in de jonge Yanick van Osch, waardoor de positie van derde keeper voorlopig open blijft.

Coutinho was in de zomer van 2014 transfervrij nadat zijn contract afliep bij ADO Den Haag. De doelman hoopte op een club in het buitenland, maar het lukte Coutinho niet om een contract af te dwingen over de Nederlandse grens. Excelsior kwam vervolgens op zijn pad en Coutinho besloot een eenjarig contract te tekenen in Rotterdam.

PSV wacht volgens de Voetbal International nog op een antwoord van Excelsior, dat met Jordy Deckers en Alessandro Damen twee keepers bij het eerste elftal heeft.

Update: 20-01-2015 15:50:

PSV heeft achter het net gevist in Rotterdam. De Brabanders zagen in doelman Gino Coutinho de ideale derde doelman voor in Eindhoven, maar Excelsior heeft een transfer van de goalie geweigerd. Dit meldt RTV Rijnmond dinsdagmiddag.

Volgens het regionale medium wil de Rotterdamse formatie de eerste doelman, die in de afgelopen speelronde nog op de bank zat vanwege een lichte blessure, niet zo makkelijk laten gaan. Een eerste bod is volgens clubwatcher Thijs Slegers afgeslagen door Excelsior.

PSV is op zoek naar een nieuwe doelman na diverse blessures van jeugdkeepers.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner