19.01.2015 13:30

Gaat het niet goed? Breng De Reuver in!

Carlo de Reuver (r.) voelt zich helemaal thuis in het shirt van Excelsior, als hij voor de derde keer in zes wedstrijden heeft gescoord als invaller. Hier viert hij samen met Kevin Vermeulen feest na de 0-3 tegen Heracles Almelo. (18-01-2015)

Op de bank beginnen en vervolgens invallen is niet makkelijk als profvoetballer. Je moet over de teleurstelling heen en presteren. Carlo de Reuver heeft er inmiddels zijn werk van gemaakt. Hij is onze Speler van de Week.

Want in de wedstrijd Heracles Almelo – Excelsior kreeg de aanvaller van de Rotterdamse formatie maar een paar minuten om zijn kwaliteiten te laten zien. De spits heeft in Tom van Weert een waardige concurrent voor zich in het eerste elftal en zit vaker wel dan niet op de bank. In zes Eredivisiewedstrijden werd De Reuver echter ingebracht en de aanvaller is wel verdacht vaak trefzeker in het laatste kwartier.

Weinig speelminuten

In zes wedstrijden drie keer scoren is iets wat veel voetballers in de Eredivisie al niet lukt. Ook lang niet elke aanvaller haalt een gemiddelde van één doelpunt in twee wedstrijden. De Reuver lukt het echter ook nog eens in weinig minuten. Als je onder elkaar zet hoeveel De Reuver speelt kom je nog niet eens op één volle helft uit. In de uitwedstrijden tegen PSV en AZ kreeg de aanvalsleider twaalf minuten bij elkaar, in het thuisduel met FC Utrecht mocht De Reuver vier minuten meevoetballen en ook tegen ADO Den Haag en Excelsior bleef het aantal speelminuten voor hem onder de tien minuten. Hoogtepunt was de invalbeurt tegen Feyenoord, toen De Reuver maar liefst zestien minuten mee mocht voetballen. Het eindtotaal? Veertig speelminuten voor De Reuver in zes wedstrijden.

Mooi gemiddelde

Gaan we het aantal speelminuten delen door het aantal doelpunten, dan komt De Reuver uit op een doelpunt in ruim dertien minuten. De aanvaller van Excelsior krijgt te weinig speelminuten om opgenomen te worden in klassementen, maar was dit wel het geval, dan stond de in Rotterdam geboren spits stijf bovenaan. Als je kijkt naar de doelpunten die De Reuver heeft gescoord, wordt het nog gekker.

Er geen gras over laten groeien

Tijdens AZ – Excelsior scoorde De Reuver zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De aanvaller had er weliswaar een fout van Esteban voor nodig, de goalie van AZ liet een hele simpele inzet van afstand los, maar binnen de minuut was De Reuver trefzeker. Ook in het duel Excelsior – FC Utrecht was het snel raak. Vier minuten na zijn invalbeurt volleerde De Reuver raak en zorgde zo voor de 2-2 eindstand. Het voorlopig laatste doelpunt van De Reuver viel in de afgelopen speelronde en betekende de 0-3 tegen Heracles Almelo. Voor de verandering geen belangrijk doelpunt.