20.01.2015 13:30

De keeper die verliest als hij gelijk speelt

Voetbal kent winnaars en verliezers. Soms kun je ook verliezen als je gelijk speelt. Martin Hansen overkwam het in de wedstrijd ADO Den Haag - SC Cambuur en hij is daarom onze Schlemiel van de Week in speelronde achttien.

Woedend was de doelman van ADO Den Haag. De club uit Zuid-Holland verspeelde tot tweemaal toe een voorsprong tegen SC Cambuur en wist zodoende niet de volle buit te pakken na de winterstop. Het komt niet vaak voor dat een profvoetballer zijn emoties niet in bedwang kan houden. Daar zorgt de mediatraining of de PR wel voor.

Normaal gesproken vindt de woede plaats op een amateurveld, waar een rechtsback speelt die eigenlijk helemaal niet kan voetballen, maar vanwege zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen een doorn in het oog is voor de aanvallers van de tegenstander. Doelman Hansen heeft zijn eigen manier om met frustratie, teleurstelling en woede om te gaan.

Op naar de parkeerplaats

Als de kledingstukken geteld zijn, zal de man of vrouw die over het wassen van de kleding gaat bij ADO Den Haag een keepersshirt hebben gemist. Hansen stormde na het laatste fluitsignaal in de wedstrijd ADO Den Haag – SC Cambuur linea recta naar de parkeerplaats, zonder bezoek aan de kleedkamer of een frisse douche. De doelman werd gespot op weg naar zijn auto en uiteraard werd de situatie breed uitgemeten in de media.

Verhaal krijgt een staartje

Henk Fraser reageerde als een echte oud-profvoetballer. “Dit hoort niet en is niet goed te praten, maar iedereen verwerkt emoties op zijn eigen manier”, vertelde de trainer van ADO Den Haag na het voorval. “Maandag gaan we hier wel over praten. Dat lijkt me logisch.” Inmiddels is het dinsdag, maar in een reactie liet Fraser aan het Algemeen Dagblad weten dat de woede-uitbarsting van Hansen geen directe gevolgen heeft. "We hebben gesproken. Ik heb gezegd dat het een stomme actie was. Dat heb ik in het verleden ook niet gedaan bij spelers die een uur na een verloren wedstrijd uitgebreid lol hadden. En dat vind ik eigenlijk erger."

Feit is dat de spelers van ADO Den Haag ook niet  tevreden zijn met de actie van hun doelman. Hansen werd al bestempeld als een emotionele man en een beetje mallotig, maar dat neemt niet weg dat de spelersgroep tekst en uitleg eist van de doelman.

Je verliest met elkaar, je wint met elkaar, maar je speelt ook met het hele elftal gelijk. Hansen zal inmiddels gekalmeerd zijn en dit incident is over een maand weer vergeten. Toch leuk om ook zoiets weer mee te maken in onze gekke Eredivisie.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner