20.01.2015 15:35

Valdés na vijfhonderd duels nu in Engeland

Voor ruim vijfhonderd wedstrijden trok Victor Valdés het keepersshirt van FC Barcelona aan. Sinds de winterse transferperiode staat de Spanjaard echter onder contract bij Manchester United. De goalie staat voor zijn debuut in het Engelse bekertoernooi.

Met bijna vierhonderd wedstrijden in de Primera División en ruim honderd in de Champions League is Valdés één van de meest ervaren doelmannen die nog actief zijn in het betaalde voetbal. Het contract van de goalie liep af in Spanje en na ruim een half jaar van clubloosheid en herstellen van een hardnekkige blessure, tekende Valdés bij Manchester United.

Vrijdag 23 januari staat de ploeg uit Engeland tegenover het nietige Cambridge United in de vierde ronde van de FA Cup. Het lijkt erop dat Louis van Gaal de Spaanse keeper dan voor het eerst speelminuten geeft in een officieel duel in Engeland.

De laatste wedstrijd die Valdés keepte was op 26 maart 2014, toen hij onder de lat stond tijdens FC Barcelona - Celta de Vigo. De goalie raakte toen zwaar geblesseerd aan de knie. Valdés stond bijna vijftien jaar onder de lat in Catalonië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner