20.01.2015 16:42

Contract loopt af: "Ik wil ook weg hier"

Esteban lacht als hij tijdens schietoefeningen wordt gepasseerd op het trainingskamp van AZ. (06-01-2015)
Esteban lacht als hij tijdens schietoefeningen wordt gepasseerd op het trainingskamp van AZ. (06-01-2015)

Als het goed is zien we Esteban volgend seizoen niet meer in de Eredivisie. De goalie van AZ verblijft nu een klein jaar in Nederland, maar is toe aan een andere cultuur. Dit vertelt de Costa Ricaan in gesprek met RTV Noord-Holland.

"Over de toekomst kan ik nog niet veel zegen, maar meerdere clubs zijn geïnteresseerd", laat Esteban weten. Het contract van de doelman loopt na dit seizoen af en van verlenging is geen sprake. Als AZ dus nog winst wil maken op de sluitpost, dan zal het in de winterstop moeten verkopen. Dit vindt Esteban zelf helemaal niet erg.

"Ik wil ook weg hier, naar een andere cultuur. Ik heb vijf mooie jaren gehad', is de keeper zeker van zijn zaak. AZ heeft in ieder geval al een vervanger voor Esteban in huis. Sergio Rochet kwam vanuit Uruguay over en verdreef Esteban zelfs een tijdje onder de lat.

"Als ik de kans krijg om te spelen, dan doe ik dat. Zo niet, zal ik mijn collega en ploeggenoten steunen en zal ik van mijn laatste maanden in Nederland genieten", besluit Esteban. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner