20.01.2015 21:22

Atlético Madrid verhuurt Rodriguez aan Parma

Atlético Madrid heeft de Uruguayaanse international Cristian Rodriguez voor de rest van het seizoen uitgeleend aan Parma. De 29-jarige vleugelspits kwam dit seizoen weinig aan spelen toe bij de Spaanse kampioen. Rodriguez had vorig seizoen nog een behoorlijk aandeel in het behalen van de landstitel en bereiken van de Champions Leaguefinale. De 83-voudig international behoorde afgelopen zomer tot de WK-selectie van Uruguay in Brazilië.

Rodriguez speelde eerder voor Paris Saint-Germain, Benfica en FC Porto. Met die laatste club won hij in 2011 de Europa League. De vleugelspits veroverde dat jaar met Uruguay ook de Copa América.

Parma versterkte zich tevens met Silvestre Varela. De Portugese aanvaller, die 26 interlands heeft gespeeld, komt op huurbasis over van FC Porto dat hem in de eerste seizoenshelft al uitleende aan West Bromwich Albion. De twee aanwinsten moeten Parma uit de problemen zien te leiden in de Serie A. De Italiaanse club staat onderaan, met negen punten achterstand op de 'veilige' zeventiende plek.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner