24.01.2015 22:45

De Vrij wint met Lazio van kwakkelend Milan

Lazio heeft zaterdagavond de derde plek in de Serie A ingenomen. De ploeg van Stefan de Vrij en Edson Braafheid won op eigen veld met 3-1 van AC Milan.

Daardoor passeerde Lazio op de ranglijst Napoli en Sampdoria. Die twee ploegen komen echter nog in actie in de negentiende speelronde. Lazio worstelde zich pas in de tweede helft langs Milan. Jérémy Menez had de gasten na vier minuten op voorsprong gebracht.

Lazio boog die achterstand in de tweede helft in een tijdsbestek van vier minuten om in de voorsprong. Marco Parolo tekende in de 47e minuut voor de 1-1. Miroslav Klose zorgde daarna voor de 2-1. In de slotfase bracht Parolo de eindstand op het scorebord. Philippe Mexès werd in blessuretijd nog van het veld gestuurd nadat hij Stefano Mauri bij de keel greep.

Marco van Ginkel werd vlak na de treffer van Klose gewisseld bij Milan. Nigel de Jong zat niet bij de selectie. De Vrij verliet het veld twintig minuten voor tijd, nadat hij geblesseerd raakte bij het wegtrappen van een bal. Braafheid ontbrak nog bij Lazio met een knieblessure.