25.01.2015 11:04

Drenthe: "De nachtmerrie is voorbij"

Voor Royston Drenthe is de overstap naar het Turkse Kayseri Erciyesspor een stap vooruit. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid wil de moeilijke momenten nu eindelijk achter zich laten.

"Ik heb al vaker verteld dat ik mezelf geen doelen meer stel, omdat ik dan alleen maar pijn kan krijgen. Ik heb al teveel teleurstellingen meegemaakt in mijn carrière. Nu is het tijd voor iets positiefs en zo benader ik het ook", vertelt Drenthe tegenover Helden Online. "Kayseri is een prima stad: het is islamitisch, er wordt geen alcohol geschonken, er is geen uitgaansleven; het is de perfecte stad om goed met je sport bezig te zijn. Daar heb ik heel veel zin in. De nachtmerrie is voorbij."

Volgens Drenthe waren veel clubs geïnteresseerd in hem. "Ik kon bijvoorbeeld naar China, dat wilde Reading (vorige club, red.) graag, want dan konden ze nog veel aan me verdienen. Ik kreeg een contract voorgeschoteld waar niemand 'nee' tegen zou zeggen. Maar in overleg met mijn advocaat heb ik besloten er niet op in te gaan. Het klonk allemaal te mooi om waar te zijn en vaak is het dat dan ook. Bovendien wil ik in Europa nog wat laten zien", aldus 'clubhopper' Drenthe.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner