27.01.2015 15:10

Dijkhuizen gaat veel rouleren vanwege schema

Tegen de verwachtingen in is Excelsior nog actief op twee fronten. De ploeg voetbalt uiteraard nog in de Eredivisie, maar is ook doorgedrongen tot de kwartfinales van de KNVB beker. Marinus Dijkhuizen voelt aan dat het een zware periode gaat worden voor zijn ploeg.

"We gaan de komende drie wedstrijden sowieso niet met dezelfde elf spelen. Daarvoor zitten de wedstrijden te kort op elkaar en we hebben veel mogelijkheden", vertelt de trainer van Excelsior aan RTV Rijnmond. De Rotterdammers spelen eerst tegen Roda JC in het bekertoernooi en vervolgens zijn NAC Breda en Go Ahead Eagles kort achter elkaar aan de beurt.

Daarnaast maakte Excelsior zaterdag een slechte indruk op Dijkhuizen, toen de ploeg onderuit ging tegen hekkensluiter FC Dordrecht. "Ik twijfel sterk over een aantal jongens. Vanwege de fysieke belasting, maar ook omdat ik minder tevreden over ze ben na afgelopen zaterdag."

"Dit is een groot podium waar je je op mag begeven", gaat Dijkhuizen door over de KNVB beker. "En we hebben FC Dordrecht nog in het achterhoofd, ik verwacht een reactie van mijn ploeg. Die nederlaag dreunde nog wel even na." Roda JC - Excelsior staat woensdagavond op het programma. De winnaar plaatst zich automatisch voor de halve finale.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner