27.01.2015 23:18

Chelsea bekert verder na voetbalspektaktel

Twee uur lang hebben Chelsea en Liverpool het publiek op het puntje van de stoel gekregen. Een verlenging moest er echter aan te pas komen om de score te openen en Chelsea van een plek in de finale van de League Cup te voorzien.

Dat beide ploegen de kleedkamers voor de rust opzochten met een 0-0 tussenstand was een klein wonder. Chelsea en Liverpool legden in de eerste 45 minuten een waar voetbalgala ten tonele. De manschappen van José Mourinho en Brendan Rodgers hanteerden een hoog baltempo en zowel Chelsea als Liverpool creëerde kans op kans.

De gezichten zullen echter vooral bij de bezoekers uit Liverpool op onweer hebben gestaan in de theepauze. Coutinho en Raheem Sterling kregen het beiden niet voor elkaar om één op één met doelman Thibaut Courtois de bal tegen de netten te prikken.

Aan de kant van Chelsea zullen de gezichten daarentegen met name boos gericht hebben gestaan op arbiter Michael Oliver. De scheidsrechter liet het na een half uur spelen na om de thuisploeg een strafschop te geven nadat Martin Škrtel Chelsea-aanvaller Diego Costa onrechtmatig vloerde in het strafschopgebied van Liverpool.

Voor de spanning in de wedstrijd kon het in ieder geval geen kwaad dat beide teams verzuimden om de eerste treffer op het scorebord te zetten. Na de rust vervolgden Chelsea en Liverpool de kansenopeenstapeling, met Eden Hazard als grote voortrekker. De vleugelaanvaller van de Londenaren zocht keer op keer het strafschopgebied van Liverpool en was bij vlagen onhoudbaar voor de bezoekers.

Het huzarenstukje voerde hij op even na rust. Nadat Hazard rond de middenlijn even aan de aandacht van de bezoekers was ontsnapt, zette hij jacht op weg naar het doel van Liverpool. Met een eenvoudige schijnbeweging zette de Belg vervolgens maar liefst vier Liverpool-verdedigers op het verkeerde been, waarna Hazard vanaf de rand van het strafschopgebied op het doel van Simon Mignolet kon vuren. In de lijn van de wedstrijd leverde zijn hoogstandje alleen geen doelpunt op. Zijn schot zeilde rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Met alle gemiste kansen in de reguliere tijd was de verlenging dan ook geen ontkomen aan voor beide ploegen. Een verlenging waarin de thuisploeg al snel afrekende met de gemiste kansen uit de eerste negentig minuten. Na vijf minuten werd Branislav Ivanović geen stro breedte in de weggelegd om een vrije trap van Willian in het doel van Liverpool te knikken.

Liverpool weigerde echter om bij de pakken neer te gaan zitten na de tegentreffer van Chelsea. Al binnen enkele minuten kreeg Jordan Henderson zo de opgelegde kans om Liverpool weer langszij te brengen. Uit een voorzet van Sterling vanaf de linkerkant van het veld kwam de middenvelder enkele centimeters tekort om de bal achter Courtois te koppen.

Het mocht Liverpool echter niet baten. Het team van Brendan Rodgers verlaat het bekertoernooi met het gevoel dat het een puike pot op de mat heeft gelegd, maar desondanks toch de finale misloopt. José Mourinho kan zich met zijn manschappen daarentegen opmaken voor het slotstuk van de League Cup.