31.01.2015 14:36

Heerenveen vervangt Sinkgraven met Duarte

Vrijdagavond werd bekend dat Daley Sinkgraven naar Ajax vertrekt, maar een speler vertrekt ook van Amsterdam naar Friesland. SC Heerenveen meldt dat Lerin Duarte voor een half jaar wordt gehuurd van Ajax.

Duarte komt al langer niet voor in de plannen van de Amsterdammers en mocht vertrekken. De middenvelder maakte zijn minuten vooral in de Jupiler League bij Jong Ajax, maar zal nu dus weer in de Eredivisie kunnen schitteren. Bij Ajax beschikt Duarte nog over een contract dat doorloopt tot medio 2017, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de middenvelder voor het uitdienen van zijn contract wordt verkocht.

De oud-speler van Sparta Rotterdam en Heracles Almelo kwam in 2013 naar Amsterdam als vervanger van Christian Eriksen en Siem de Jong. Eriksen vertrok naar Tottenham Hotspur, terwijl De Jong, toentertijd aanvoerder, geblesseerd raakte en een periode niet inzetbaar was voor Ajax. Tot een echte doorbraak in het eerste elftal kwam het nooit voor Duarte, maar de middenvelder speelde wel vijf wedstrijden in Europa voor de ploeg.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner