01.02.2015 21:50

FC Groningen verhuurt tweetal aan FC Emmen

Arjen Hagenauw en Henk Bos maken het seizoen af bij FC Emmen. De Jupiler League-club huurt het tweetal de tweede seizoenshelft van FC Groningen.

Hagenauw is een twintigjarige aanvaller die tot op heden vier keer in actie kwam in een officiële wedstrijd voor FC Groningen. Zijn laatste optreden in het shirt van de noorderlingen dateert van 8 november jl., toen FC Groningen met 2-0  verloor van PEC Zwolle. Bos (22) is een aanvallende middenvelder die de afgelopen seizoenen een aantal keer zwaar geblesseerd raakte. Hij speelde tot nu toe achttien officiële wedstrijden in de hoofdmacht van FC Groningen.

FC Groningen was al een tijdje op zoek naar een nieuwe club voor het duo, zo liet trainer Erwin van de Looi twee weken geleden weten. "Ze spelen in het beloftenteam, maar ik vind dat ze dat niveau ontgroeid zijn. Ze zijn klaar voor de volgende stap. Dan is het belangrijk dat ze eventjes een tussenstapje maken ergens anders."

FC Emmen huurde de eerste seizoenshelft ook al een speler van FC Groningen. Doelman Stefan van der Lei speelde vanaf de zomer op huurbasis in Emmen, maar hij keerde in de winterstop terug omdat de Jupiler League-club geen gebruik maakte van de goalie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner