03.02.2015 10:12

De Jonge neemt het op voor Başaçıkoğlu

Daley Sinkgraven verliet onlangs sc Heerenveen voor een Nederlandse topclub. Bilal Başaçıkoğlu stapte afgelopen zomer al over naar de top van Nederland, maar de jeugdinternational van Turkije draait nog niet lekker in Rotterdam.

Volgens Jan de Jonge - voormalig hoofd jeugdopleiding van sc Heerenveen - ligt dat niet aan de buitenspeler. "Bilal Başaçıkoğlu moet zijn draai nog zien te vinden bij Feyenoord. Dat ligt echt niet aan zijn kwaliteiten hoor, maar Bilal is een aanvaller. Die zijn afhankelijker van anderen." Başaçıkoğlu krijgt amper speeltijd van Feyenoord-trainer Fred Rutten en moet het vooral doen met korte invalbeurten.

De Jonge denkt dat Hakim Ziyech een beter voorbeeld is voor Sinkgraven. "Neem nu die andere grote talenten van Heerenveen die de club onlangs hebben verlaten", vervolgt De Jonge tegenover Metro. Hakim Ziyech, ook een middenvelder, draait meteen mee met FC Twente." Ziyech heeft in tegenstelling tot Başaçıkoğlu wel een basisplaats en is regelmatig belangrijk voor Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner