06.02.2015 19:47

Succesvolle Rus wil terug naar de Eredivisie

Vanuit het niets werd Dmitriy Bulykin een fenomeen in de Eredivisie. In het seizoen 2010/2011 voetbalde de Rus voor ADO Den Haag en in dertig wedstrijden kwam de bonkige spits tot 21 doelpunten. Bulykin ziet een terugkeer zitten.

"Ik scoorde meer dan twintig keer in de Eredivisie en we behaalden zelfs Europees voetbal", blikt de aanvaller, die inmiddels transfervrij is, terug op zijn hele korte carrière bij ADO Den Haag. Na het succesvolle seizoen ging Bulykin namelijk naar Ajax, waar hij niet zijn oude niveau haalde.

Bulykin is de dertig inmiddels ruim gepasseerd, maar de Russische voetballer denkt nog niet aan stoppen. "Ik wil snel een mooie club vinden en mijn loopbaan op een mooie manier afsluiten", geeft hij aan tegenover ELF Voetbal. "Ik hoop nog zo’n anderhalf jaar op een goed niveau te kunnen spelen. Ik denk dat ik nog steeds van waarde kan zijn voor een team. Ik ben fysiek nog steeds heel sterk en heb veel ervaring. Bovendien ben ik ook al lange tijd blessurevrij."

Het is echter niet zo dat de clubs in de rij staan voor de voetballer, die in zijn laatste seizoen uitkwam voor Volga Nizhniy Novgorod. "Niemand heeft tot nu toe gebeld. Ik zou het geweldig vinden om mijn loopbaan af te sluiten bij ADO Den Haag. Ik volg ze nog steeds."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner