07.02.2015 22:18

Pover Juventus eenvoudig langs AC Milan

Binnen het kwartier zet de Argentijn Carlos Tévez Juventus op een 1-0 voorsprong tegen AC Milan. (07-02-2015)

Na een wedstrijd die slechts op papier een topper was, heeft Juventus zaterdagavond eenvoudig drie punten bij kunnen schrijven. Zonder dat de koploper uit de Serie A groots heeft gespeeld, werd AC Milan eenvoudig met 3-1 aan de kant geschoven.

In eigen huis had Juventus het eerste kwartier van de wedstrijd niet direct de behoefte om het spel te gaan maken. De thuisploeg liet de bal aan AC Milan en beperkte zich tot tegenhouden. Vanuit het niets sloeg de ploeg ineens toe, nadat Carlos Tévez aan buitenspel wist te ontsnappen. Bijna vanaf eigen helft zette hij een rush in richting Diego López, o, de doelman met een lage schuiver vervolgens te verschalken.

Na de openingstreffer leek Juventus de wedstrijd snel op slot te willen gooien en trok de hele wedstrijd nar zich toe. Die dominante fase duurde alleen niet zo lang en Milan vocht zich terug in de wedstrijd. Na een klein half uur spelen beloonde het zichzelf hiervoor toen Luca Antonelli de 1-1 kon binnenkoppen uit een hoekschop. De winterse versterking kopte bij de eerste paal de bal fantastisch binnen.

AC Milan dacht na de gelijkmaker echt mee te gaan doen, maar voordat de ploeg het wist stonden ze alweer achter. De 2-1 viel ook uit een hoekschop. Een hoekschop van Andrea Pirlo lijkt te dicht op de keeper, wanneer Diego López de bal wegstompt. Tévez kon de bal echter prima terugbrengen, waarna verdediger Leonardo Bonucci een echte spitsengoal maakte van dichtbij, door de bal in de draai met buitenkant rechts binnen te tikken.

Ook in het eerste kwartier na rust speelde Juventus alles behalve groots. De koploper uit de Serie A was erg slordig in de opbouw en besloot zelfs zich vooral toe te leggen op slechts countervoetbal. Aangezien die uitbraken ook slecht werden uitgespeeld, bleef Milan nog even in de wedstrijd. Die illusie konden de bezoekers echter na 65 minuten alsnog laten varen. Een afstandsschot van Claudio Marchisio liet Diego López kansloos, maar stuiterde via de paal terug het veld in. Daar reageerde Morata het meest alert en kon de bal in het lege doel werken.

Na de 3-1 werd de wedstrijd nog matiger dan die al was. Juventus werd steeds slordiger, doordat de concentratie weg ebde bij de meeste. Bij AC Milan was na de derde tegentreffer al het geloof op een goed resultaat ook wel verdwenen, waardoor de bezoekers amper nog een fatsoenlijke aanval op de mat wisten te leggen.

Door deze eenvoudige zege kan Juventus morgen afwachten wat directe concurrent AS Roma gaat doen. AS Milan, wat na vanavond 24 punten achterstand heeft op Juventus, moet vrezen morgen terug te vallen naar het rechterrijtje. De strijd om Europees voetbal wordt steeds lastiger voor de ploeg van Filippo Inzaghi.

Door: Dennis Korpel