09.02.2015 07:05

Sporting en SL Benfica pas laat tot scoren

Sporting is er in een onderling duel niet in geslaagd de achterstand op stadgenoot Benfica te verkleinen. Het onderlinge vergelijk in het José Alvalade-stadion bleef in evenwicht: 1-1. Gescoord werd er pas vlak voor tijd.

Jefferson had in de 87e minuut als eerste succes. De 50.000 toeschouwers konden relatief lang genieten van de 1-0 doordat de scheidsrechter maar niet wilde affluiten. In de vierde minuut van blessuretijd maakte Jardel alsnog gelijk. Ola John stond bij Benfica opnieuw in de basis. Hij maakte halverwege de tweede helft plaats voor Talisca.

Benfica heeft nu vier punten voorsprong op FC Porto, dat Moreirense zaterdag met 2-0 versloeg door goals van Jackson Martinez en Casemiro. Bruno Martins Indi hoefde als reserve het trainingspak niet uit te trekken. Sporting moet zeven punten goedmaken.