09.02.2015 07:22

Verhoek was woedend op blunderende keeper

Wesley Verhoek (l.) is het tijdens Go Ahead Eagles - Ajax duidelijk niet eens met de beslissing van scheidsrechter Björn Kuipers. (08-02-2015)
Wesley Verhoek (l.) is het tijdens Go Ahead Eagles - Ajax duidelijk niet eens met de beslissing van scheidsrechter Björn Kuipers. (08-02-2015)

Go Ahead Eagles stond zondagmiddag uit het niets met lege handen, nadat doelman Mickey van der Hart over een terugspeelbal van Wesley Verhoek heen maaide. Het betekende de 1-2 in Deventer en de aanvaller was in eerste instantie woedend.

"In het veld wilde ik eerst zijn kop eraf slaan", bekende de maker van het eigen doelpunt na de wedstrijd. Omdat Van der Hart de terugspeelbal compleet miste, was het Verhoek die de eigen goal op zijn naam kreeg. De pechvogel nam zijn keeper na wat relativering weer in bescherming. "Hij deed het natuurlijk niet expres en kon zelf wel door de grond zakken. Ik zal hem met alles wat ik in mijn mars heb beschermen. Ik vind het verschrikkelijk voor hem en neem hem helemaal niks kwalijk."

Na het late doelpunt voor Ajax volgden er spreekkoren richting de huurling van de Amsterdammers. "Dat er door onze eigen fans richting Mickey werd gezongen, vind ik kuddegedrag in de voetballerij. Als er één wat roept, gaan we met z’n allen mee. Ik vind dat die jongen dat niet verdient."

Door de vreemde situatie bij Go Ahead Eagles - Ajax, kan er echter wel worden gekeken naar de regelgeving. In Engeland is het bijvoorbeeld gebruikelijk dat een huurling niet tegen zijn werkgever kan spelen. "In het buitenland wordt er afgesproken dat een huurling niet tegen de club speelt, waar hij onder contract staat. En ik vind dat niet zo gek. Het is, zo blijkt nu wel, ook ter bescherming van mensen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner