10.02.2015 23:16

Onrust houdt aan: TD NAC pakt zijn biezen

Graeme Rutjes legt per direct zijn functie als technisch directeur van NAC Breda neer. Dat meldt de eredivisionist uit Breda dinsdagavond op de website. De bestuurder voelt naar eigen zeggen niet langer het benodigde draagvlak binnen de club om naar behoren te functioneren.

Rutjes werd in januari 2014 aangesteld als technisch directeur. Hij volgde destijds Jeffrey van As op, die direct opstapte toen hij van de financiers van NAC te horen had gekregen dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd. Voor zijn periode bij NAC was Rutjes onder meer commissaris bij Feyenoord.

De in Australië geboren Rutjes werd bij zijn aanstelling belast met de verantwoordelijkheid van het technische beleid van de club. Die verantwoordelijkheid deelde hij met de hoofdtrainer van toen Nebojsa Gudelj en diens assistent Marino Pusic. Het zorgde er niet voor dat NAC een goede tweede seizoenshelft kende. De Bredanaars eindigden de competitie als vijftiende.

Dit seizoen verkeert NAC wederom in zwaar weer. Dat leidde er in oktober al toe dat Gudelj en Pusic werden ontslagen. Eric Hellemons volgde hen tijdelijk op. Sinds de winterstop staat Robert Maaskant als hoofdtrainer in het coachingsvak. Die veranderingen hebben geen ommekeer geforceerd. NAC staat op de zeventiende plek in de eredivisie, met vijftien punten uit 22 wedstrijden.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner