11.02.2015 22:59

Club wint ook tweede duel met Cercle

Club Brugge heeft fluitend de finale bereikt van het Belgische bekertoernooi. De koploper in de eerste klasse won ook het tweede duel met Cercle. Woensdagavond werd het 3-2 in het Jan Breydel-stadion, het thuishonk van beide teams. Anderhalve week geleden was de eindstand 5-1.

Boli Bolingoli Mbombo opende de score vlak voor rust. Na de hervatting besliste Davy De fauw de wedstrijd al snel. Stefano Denswil had bij Club een basisplaats evenals Ruud Vormer. In de tweede helft moest de oud-Ajacied de defensie grotendeels alleen organiseren, omdat Oscar Duarte een tegenstander een mep gaf en rood kreeg.

Cercle, met de van Genk geleende Nederlander Albian Muzaqi in de spits, kon amper profiteren van het personele overwicht. Daarvoor was een handsbal van Nikola Storm nodig. Richard Sukuta-Pasu benutte de strafschop in de herkansing. Bolingoli herstelde de marge onmiddellijk, waarna Stephen Buyl het leed van de thuisclub nog iets kon verzachtten.

Club Brugge krijgt in de finale te maken met AA Gent of Anderlecht. De Brusselse rivaal verdedigt donderdag een voorsprong van 2-0.