14.02.2015 20:26

Stuntend Heracles wint van zwak Feyenoord

Bryan Linssen is uitzinnig van vreugde nadat hij Heracles op een 1-0 voorsprong heeft gezet tegen Feyenoord. Een fraai doelpunt van de Heraclied. (14-02-2015)

Heracles heeft zaterdag voor de eerste verrassing gezorgd van deze competitieronde. De Heraclieden versloegen op eigen veld Feyenoord met 2-0. Bryan Linssen en Thomas Bruns waren de gevierde mannen aan Almelose kant. Zij maakten de doelpunten voor de thuisploeg.

De eerste 45 minuten van het duel waren nauwelijks het aankijken waard. Heracles trok zich met elf spelers terug op  eigen helft en liet Feyenoord het spel maken. Doordat de Rotterdammers een te laag bal tempo hadden, konden ze niet tot kansen maken. De thuisploeg kon de aanval van Feyenoord eenvoudig neutraliseren en loerden op een snelle uitbraak.

Die uitbraak kwam er niet, maar toch kwamen de Heraclieden vlak voor rust op voorsprong. Na een misverstand tussen keeper Kenneth Vermeer en Terence Kongolo, schoot laatst genoemde de bal pardoes in de voeten van Bryan Linssen. De aanvaller zag dat Vermeer, door de miscommunicatie, uit positie was en met een heerlijke lob met de buitenkant van de rechtervoet verschalkte hij de kansloze Vermeer.

De tweede helft kwam er een feller Feyenoord uit de kleedkamer. Maar echt gevaarlijk kon de uitploeg niet worden. Daarvoor was met name de eindpass te slordig. Door het aanvallende spel kreeg Heracles meer ruimte om te counteren en dat leidde bijna tot een verdubbeling van de score, toen Wout Weghorst in kansrijke positie voorlangs schoot. Ook Feyenoord werd eindelijk eens gevaarlijk, maar dat gebeurde pas na 75 minuten. De kopbal van Lex Immers was technisch perfect, maar het geluk ontbrak bij de Hagenaar en raakte de paal.

In de absolute slotfase kon Feyenoord amper een vuist maken. Ook met stormram Mitchell te Vrede en een meer opportunistische speelstijl werden er nauwelijks kansen of mogelijkheden gecreëerd. Sterker nog het was uiteindelijk Heracles dat de wedstrijd besliste. Een voorzet van Bryan Linssen werd goed binnengekopt door Thomas Bruns en liet Kenneth Vermeer kansloos. Feyenoord kwam deze klap en loopt zodoende tegen een gevoelige nederlaag aan in de strijd om plek twee.

Door: Jesper Davelaar