14.02.2015 22:10

Lierse wint degradatieduel met Cercle Brugge

Hekkensluiter Lierse SK heeft zaterdag het degradatieduel met nummer voorlaatst Cercle Brugge gewonnen. De geelzwarten versloegen in eigen huis de groenzwarten met 2-1. Lierse staat nog altijd laatste in de Belgische eerste klasse, maar verkleinde de achterstand op Cercle én de veilige veertiende plaats van Royal Mouscron tot twee punten.

De wedstrijd begon rampzalig voor Lierse na binnen een half uur twee gele kaarten en dus rood voor Ahmed Sayed wegens achtereenvolgens een schwalbe en een harde tackle. Ahmed Hassan zette Lierse desalniettemin vlak na rust op voorsprong, waarna Faysel Kasmi het duel een kwartier voor tijd besliste. De aansluitingstreffer van Kristof D'Haene tien minuten voor tijd mocht niet meer baten.

KV Kortrijk leed verrassend puntenverlies in de strijd om de top-zes en daarmee play-offs om het kampioenschap. De ploeg verloor met 1-0 bij laagvlieger Waasland-Beveren door een rake vrije trap van Milos Maric na een half uur spelen. De ploeg staat in afwachting van de wedstrijden op zondag nog derde, terwijl Waasland-Beveren twee punten boven de degradatieplaatsen komt te staan.

Mouscron verloor thuis met 1-0 van middenmoter KV Oostende door een doelpunt van Elimane Coulibaly vijf minuten voor tijd.