15.02.2015 12:46

Weer een bliksemstart in de Friese derby

In Leeuwarden was het thuispubliek al buiten zichzelf van vreugde na de snelle openingstreffer tegen sc Heerenveen, maar Luciano Slagveer heeft het enige, juiste antwoord. Hij scoort binnen een paar minuten de gelijkmaker. (15-02-2015)

Het thuispubliek in de Friese derby is blijkbaar een belangrijke factor voor de thuisspelende ploeg. Net als in de eerste ontmoeting dit seizoen, scoorde de thuisploeg ontzettend vroeg in de wedstrijd.

Op 19 oktober 2014 was sc Heerenveen de thuisploeg en al na een paar seconde werd de bal op de stip gelegd door de scheidsrechter. Mark Uth ging achter de bal staan en faalde niet vanaf elf meter. Zodoende werd het binnen de minuut 1-0 voor sc Heerenveen.

In speelronde 23 ging het echter ook heel snel, maar toen was het SC Cambuur dat snel op voorsprong kwam. Na een voorzet van Mikhail Rosheuvel scoorde Sander van de Streek met een volley binnen de minuut. Daarmee was het feest in Friesland echter nog niet afgelopen.

Want binnen acht minuten werd er nog twee keer gescoord. Eerst kwam sc Heerenveen terug in de wedstrijd via Luciano Slagveer, maar een minuut na de gelijkmaker zette Van de Streek met zijn tweede treffer de voorsprong weer op het scorebord.