16.02.2015 11:58

Castro: "Kan me geen mooier debuut wensen"

Bram Castro maakt in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn debuut voor Heracles Almelo. De Belg keept zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie. (14-02-2015)
Bram Castro maakt in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn debuut voor Heracles Almelo. De Belg keept zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie. (14-02-2015)

Bram Castro maakte op Valentijnsdag zijn debuut voor Heracles Almelo. De goalie stond voor de honderdste keer onder de lat in de Eredivisie en hield tegen Feyenoord de nul. Voor Castro was het dus een prima begin in Almelo.

"Ik denk dat je je geen mooier debuut kunt wensen: thuis winnen van Feyenoord en de nul houden. Het is toch een wedstrijd waar veel druk op stond", beseft Castro zich in een gesprek met de clubwebsite. "We moesten proberen zo snel mogelijk aansluiting zien te vinden met ploegen die boven ons stonden en zorgen dat het gat zeker niet groter werd. Daar zijn we in geslaagd."

Castro kwam in de zomer naar Heracles Almelo als tweede doelman en kreeg tegen Feyenoord voor het eerst de voorkeur boven Dennis Telgenkamp. Castro kende het publiek in Almelo al. “Ja, zeker. Van wedstrijden van vroeger herinner ik me dat het publiek altijd hevig was en altijd achter Heracles Almelo stond. Dat voelde je als ploeg wanneer je hier moest spelen. Dat was misschien een beetje weg, maar vandaag was die sfeer weer terug."

De winst tegen Feyenoord kwam op het juiste moment, maar Castro beseft dat er nog een lange weg te gaan is. "Ik denk dat we goed begonnen zijn, maar we zijn er nog lang niet. We hebben nog elf zware wedstrijden. Daarin moeten we tegen elke tegenstander hetzelfde kunnen brengen als we tegen Feyenoord hebben gebracht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner