16.02.2015 19:03

FC Dordrecht neemt Belg aanvoerdersband af

Funso Ojo mag zich niet langer de aanvoerder van FC Dordrecht noemen. Een verschil van inzicht heeft ervoor gezorgd dat de Belg zijn band moest inleveren. Josimar Lima zal vanaf heden de leider van de groep zijn.

"Josimar heeft zich in het verleden bewezen als leider, zowel op het veld als in de kleedkamer", vertelt hoofdtrainer Ernie Brandts tegenover RTV Rijnmond. "Op dit moment hebben we een type aanvoerder nodig dat zichtbaar voorop gaat in de strijd en daarin een inspiratiebron is voor zijn medespelers. In de wedstrijd tegen FC Utrecht heeft Josimar zich overigens niet van zijn beste kant laten zien, daarover is met hem gesproken."

De beslissing voor Lima is enigszins opvallend te noemen. De centrale verdediger kreeg afgelopen weekeinde zijn tweede rode kaart van het seizoen en zal daardoor de komende wedstrijd moeten missen. Ook Marvin Peersman kreeg in dat duel een rode kaart. Vanuit de KNVB werd een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd. Dordrecht schorste hem disciplinair door Peersman terug te zetten naar het tweede elftal en maatschappelijke taken te laten verrichten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner