19.02.2015 11:50

De Jong: "Bewijst dat we een kans hebben"

Jordens Peters (l.) en Dries Wuytens (r.) kunnen een schot van Luuk de Jong (m.) tijdens PSV Eindhoven - Willem II niet voorkomen. (31-01-2015)
Jordens Peters (l.) en Dries Wuytens (r.) kunnen een schot van Luuk de Jong (m.) tijdens PSV Eindhoven - Willem II niet voorkomen. (31-01-2015)

Donderdagavond staat voor PSV Eindhoven in het teken van het Europa League-duel met Zenit St. Petersburg. Luuk de Jong kwam de Russen in 2011 al eens tegen. Met Twente won hij thuis met 3-0 van Zenit, maar werd er in Rusland met 2-0 verloren.

"Het is moeilijk om te zeggen wat je precies kunt verwachten", zegt de aanvaller tegenover het Eindhovens Dagblad. "Zenit is een ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ze hebben wel net de winterstop achter de rug, maar het is altijd maar afwachten of dat een voordeel is. Dat we toen in Enschede wonnen, bewijst zeker dat we een kans hebben. Het is belangrijk dat we thuis geen goals tegen krijgen en er zelf een kunnen maken."

"De Russische competitie is bij veel mensen minder bekend. Er worden weinig beelden van uitgezonden, misschien komen de fans dan minder snel. Voor ons is dit een fraai affiche. Het is goed voor de ontwikkeling van een jong team om dit soort duels te spelen. Ieder foutje wordt direct afgestraft. Je wordt hier alleen maar beter van. De kans dat we de Europa League winnen, is kleiner dan dat we competitie winnen. Ik denk dat iedereen het daarover wel eens is. Toch wil je als sportman zo ver mogelijk komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner