19.02.2015 15:56

AZ legt talent uit jeugdopleiding langer vast

Nemanja Gedulj (l.) en Dabney dos Santos van AZ balen zichtbaar van de 1-0 achterstand bij FC Groningen. (08-02-2015)
Nemanja Gedulj (l.) en Dabney dos Santos van AZ balen zichtbaar van de 1-0 achterstand bij FC Groningen. (08-02-2015)

Dabney dos Santos zal zich 19 februari 2015 lang kunnen herinneren. Het talent uit Alkmaar tekende donderdagmiddag een contract dat hem tot 2019 in Alkmaar houdt. Het oude contract van Dabney liep aan het einde van dit seizoen af.

De in Amsterdam geboren middenvelder meldde zich vorig seizoen al bij de selectie van Alkmaar, maar dit seizoen brak Dabney pas door. Hij speelde dit seizoen veertien wedstrijden in het eerste elftal, waarvan dertien in de Eredivisie.

"Met Dabney dos Santos hebben we een heel grote belofte langer aan ons gebonden", waren de lovende woorden van directeur voetbalzaken Earnest Stewart. "In de jeugdopleiding stond Dabney al bekend als zeer talentvol; iets dat hij dit seizoen aan het grote publiek laat zien. Hij is een dynamische aanvallende middenvelder, met veel techniek, snelheid en loopvermogen." 

"Dit is een nieuw hoogtepunt in mijn carrière", meldde de speler zelf trots op de clubwebsite van AZ. "Sinds ik vorig seizoen met het eerste mee mocht naar PAOK is het snel gegaan. Dit seizoen heb ik onder trainer John van den Brom mijn debuut gemaakt en nu heb ik het gevoel dat ik er echt bij hoor. Ik ben er trots op dat ik als exponent van de AZ Jeugdopleiding ben doorgebroken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner