19.02.2015 19:32

Clubloze Mitea denkt vaak terug aan Ajax

Nicolae Mitea (r.) scoort in de halve finale van de beker tegen RKC Waalwijk en viert samen met Klaas-Jan Huntelaar (l.) het doelpunt. (18-04-2007)
Nicolae Mitea (r.) scoort in de halve finale van de beker tegen RKC Waalwijk en viert samen met Klaas-Jan Huntelaar (l.) het doelpunt. (18-04-2007)

De rappe aanvaller Nicolae Mitea beseft dat zijn hoogtepunt als profvoetballer eigenlijk bij Ajax lag. "Ik heb een fijn leven op dit moment. Ik heb een vriendin, geen kinderen verder en ik ben nog transfervrij", aldus de speler tegen Ajax Showtime.

Na de verbintenis bij Ajax van 2003 tot 2008 vertrok Mitea naar Dinamo Boekarest. Daarop volgde een stage bij NAC Breda en korte avonturen bij Ionikos Nikea, Petrolul in Roemenië en Concordia Chiajna. De snelle Roemeense aanvaller weet nog goed dat hij zich mocht laten zien onder Ronald Koeman. "Ik weet nog goed dat ik in 2003 na een stage bij Ajax mocht komen spelen. Het was ongelofelijk om opeens te spelen met jongens als Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Zlatan Ibrahimović."

Het werd een mooi jaar voor Mitea. "Het was het belangrijkste en mooiste jaar uit mijn leven. We werden kampioen, ik scoorde in de belangrijkste wedstrijd tegen PSV de 2-1 en ik werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar bij Ajax. Ik heb de prijs nog thuis staan en denk nog vaak terug aan die tijd als ik ernaar kijk."

Uiteindelijk raakte de carrière van Mitea in het slop door de nodige blessures. "Ik had bij Ajax moeten blijven, desnoods bij de beloften, want als ik transfervrij was geweest had ik naar andere clubs gekund. In Roemenië waren er vooral verhalen over mijn privéleven, over vriendinnen en over mijn financiële situatie". 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner