20.02.2015 09:14

Aankoop Vitesse: "Was toe aan stap hogerop"

Kolbeinn Sigþórsson (l.) probeert Maikel van der Werff (r.) de bal af te snoepen tijdens Ajax - PEC Zwolle. (05-10-2014)
Kolbeinn Sigþórsson (l.) probeert Maikel van der Werff (r.) de bal af te snoepen tijdens Ajax - PEC Zwolle. (05-10-2014)

Voor PEC Zwolle is het vertrek van Maikel van der Werff een aderlating. De 25-jarige verdediger zelf maakt met zijn transfer naar Vitesse een stap omhoog. Tenminste dat vindt Van der Werff zelf. "Alles is hier aanwezig om topfit te kunnen zijn."

Donderdag werd zijn overgang naar Arnhem beklonken. Vanaf 1 juli staat Van der Werff voor vier jaar onder contract in het Gelredome. "Het is prachtig. Ik was persoonlijk toe aan stap hogerop en dit is het ideale moment", zegt de speler in De Telegraaf.

PEC Zwolle heeft de successen van de laatste tijd voor een deel te danken aan Van der Werff. In de equipe van trainer Ron Jans is hij een belangrijke speler. Daardoor raakte Vitesse onder de indruk en handelde daarom snel in de wetenschap dat Van der Werff over een aflopend contract in Zwolle beschikt.Bijzonder detail is de wedstrijd van volgende week. Dan speelt PEC Zwolle in Arnhem tegen Vitesse.

De aanhang van PEC hoeft zich geen zorgen te maken. Van der Werff gaat zich met volle honderd procent inzetten. "Toevallig kwam ik Theo Janssen ook tegen (nu scout voor Vitesse, red.). Hij zou naar Ajax gaan en speelde met FC Twente zelfs nog de kampioenswedstrijd in de ArenA. Hij zei dat je als vanzelf volledig gaat voor de club waar je in dienst bent. Het zal wat raar zijn, maar voordat ik met heel veel plezier naar Vitesse ga, wil ik er nog hele mooie maanden van maken in Zwolle."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner