20.02.2015 14:23

Ojo maanden aan de kant wegens operatie

FC Dordrecht kan de komende drie maanden geen beroep doen op Funso Ojo. De Belgische middenvelder wordt maandag aan zijn linkerenkel geopereerd. Daarbij wordt een zwevend stukje bot verwijderd.

Ojo hoopt dit seizoen nog te kunnen spelen voor Dordrecht, al zal dat in de play-offs om promotie en degradatie zijn. De laatste competitiewedstrijden zijn op 17 mei. "Ik heb het voor het elftal en de club zo lang mogelijk volgehouden, maar het ging echt niet meer. Mijn spel leed eronder en daarmee bewees ik het elftal en mezelf geen dienst", aldus de middenvelder.

Gérard de Nooijer, voorlopig de vervanger van de ontslagen coach Ernie Brandts, vindt het vervelend de basisspeler lang te moeten missen. "Hopelijk verlopen operatie en herstel zo voorspoedig dat hij nog een paar wedstrijden kan meedoen." In de Eredivisie bezet FC Dordrecht na 23 speelronden de laatste plaats.

Ojo stond dit seizoen grotendeels als aanvoerder van FC Dordrecht op het veld. Halverwege februari besloot  de club echter Ojo zijn aanvoerdersband af te nemen en Josimar Lima tot aanvoerder te benoemen.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner