20.02.2015 16:45

Heracles en FC Utrecht vrezen elkaar niet

Heracles en FC Utrecht beginnen zaterdag vol vertrouwen aan hun onderlinge confrontatie in Almelo. De thuisclub dankt dat aan de zege van vorige week op Feyenoord (2-0) in het Polman-stadion, Utrecht leidde met een klinkende overwinning het afscheid in van Ernie Brandts als trainer van FC Dordrecht (6-1).

"De wedstrijd tegen Feyenoord heeft een goed gevoel opgeleverd. We hebben laten zien wat we kunnen brengen", zei de Almelose coach John Stegeman vrijdag. "Als we gedisciplineerd spelen en onze taken uitvoeren, dan kunnen we dus zelfs van Feyenoord winnen. Het is belangrijk dat we dat weer kunnen oproepen." Dat moet gebeuren zonder Thomas Bruns (geschorst) en Oussama Tannane, die nog disciplinair gestraft is. Mike te Wierik is deze week geopereerd aan de buikwand en ook niet inzetbaar.

Ondanks de overwinning op Feyenoord bezet Heracles nog steeds de zestiende plek in de Eredivisie. Aan het einde van het seizoen betekent dat nacompetitie. Mocht Heracles winnen, dan verkleint de ploeg het gat met FC Utrecht tot vier punten.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner