21.02.2015 10:28

Janssen verrast door lage klassering ex-club

Voor FC Twente staat zondag de belangrijke wedstrijd met directe concurrent Vitesse op het programma. Theo Janssen heeft een verleden bij beide clubs en is vooral verrast door de lage plek op de ranglijst van Twente.

"Het is de realiteit. Al hoop ik dat deze plekken voor FC Twente en Vitesse een incident zijn. Deze ploegen worden het ene jaar vierde en het seizoen erna zesde of zevende. Ze strijden met vergelijkbare teams als AZ, Heerenveen en Groningen om Europese tickets", vertelt de oud-voetballer in gesprek met TC/Tubantia.

"FC Twente is geen club meer die altijd in de top drie of vier staat. De club heeft boven de stand geleefd, een prachtige uitschieter gehad met het kampioenschap. Net als AZ. Maar dat is niet meer. Ook in de rest van het land wordt Twente weer gezien als subtopper", gaat hij verder.

"FC Twente heeft een goede selectie met heel sterke spelers als Ziyech en Mokotjo. Waarom het er dan niet uitkomt, is lastig te verklaren. Ik schatte vooraf alleen Feyenoord en PSV hoger in. Ajax is niet heel sterk dit seizoen en PEC Zwolle en AZ hebben geen betere groep dan FC Twente."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner