21.02.2015 19:09

Rabiot goudhaantje bij Paris Saint-Germain

Adrien Rabiot heeft Paris Saint-Germain zaterdag aan een overwinning geholpen in het thuisduel met Toulouse (3-1). De middenvelder tekende voor de eerste twee treffers van de tegenstander van Chelea in de Champions League.

De negentienjarige Rabiot doorliep de jeugdopleiding van de regerend landskampioen. Hij stond vorig jaar in de belangstelling van Liverpool en Tottenham Hotspur, maar verlengde toch zijn contract bij 'PSG'. De jeugdinternational kreeg zaterdag na zijn twee doelpunten tegen Toulouse in de 88e minuut een publiekswissel.

Wissam Ben Yedder maakte het duel in de 51e minuut even spannend, waarna Thiago Silva na 74 minuten voor de definitieve beslissing zorgde. Gregory van der Wiel speelde de hele wedstrijd voor de nieuwe koploper van de Franse Ligue 1. Paris Saint-Germain heeft een punt meer dan Olympique Lyon, dat zondag Nantes ontvangt.